AKWASI

(1988, Amsterdammer met Ghanese roots) is een succesvolle rapper in de Nederlandse hiphopformatie Zwart Licht. Een week nadat hij begon aan de Toneelacademie in Maastricht kreeg hij, samen met Leeroy en producer Hayzee, een platencontract aangeboden bij TopNotch/Universal, waar zij ondertussen drie albums hebben uitgebracht. Met zijn geanimeerde rapstijl en dwingende aanwezigheid is Akwasi op het podium de onbetwiste frontman van de groep.

Akwasi studeerde in 2012 als Theatraal Performer af aan Toneelacademie Maastricht. Naast zijn opleiding op de Toneelacademie in Maastricht, sloot hij zich ook aan bij theatergroep Likeminds. Via theatergroep Likeminds, waar hij in 2006 bij betrokken raakte, liep hij stage bij het internationaal alom geprezen Afrikaaps en was hij ook te zien in de Britse theaterbewerking van La Haine: Hate. Daarna speelt hij rollen in o.a. De Vluchtkerk (Duivelse Dilemma’s), Feuten en Toren C. Ook is hij te zien geweest als presentator in ‘De Slavernij Voorbij’ (NTR) en vertolkte hij de hoofdrol in de korte film Zorn (regie: Carina Molier) en Always Hardcore (48 Hour Film Project, Utrecht).
Ook is Akwasi de afgelopen 3 jaren jurylid geweest van De Grote Prijs van Nederland.

Nadat zijn opleiding succesvol afgerond was, kon hij de focus weerleggen op de muziek en richtte hij zijn eigen onafhankelijke platenmaatschappij op met de noemer Neerlands Dope. Eerste wapenfeit is het interdisciplinaire project ‘Daar Ergens’, waarin hij nummers uit het oeuvre van Bram Vermeulen weet te bewerken en hiermee een brug slaat tussen theater en hiphop.

Op het moment werkt Akwasi met Zwart Licht aan een nieuw album.
In de tussentijd is Akwasi ook nog actief als tafelheer bij De Wereld Draait Door naast zijn werkzaamheden als radiopresentator tezamen met Zwart Licht voor het programma GRIMEYARD.

VIDEO'S