BRANDWERK

De van oorsprong Dordrechtse hiphopformatie Brandwerk is ontstaan in 2010. Brandwerk staat voor werken met vuur en passie om te strijden voor hetgeen dat je wilt bereiken in het leven. De groep bestaat uit de MC’s Ella, Kay Slice & Diggy Rast en de producers Miel & Stam des Bouvrie. In 2013 ging het ineens hard, ze wonnen verschillende prijzen, stonden in de finale van ‘De Grote Prijs van Nederland’ en gingen op tour met Great Minds door heel Nederland.

Juist op dat moment lieten ze zien over strategisch inzicht te beschikken, in plaats van de ‘hype’ die er rondom Brandwerk was ontstaan tot het bittere eind leeg te melken besloten ze zich terug te trekken in hun studio. Ze hadden namelijk nog nooit een EP of album uitgebracht en omdat er nog geen plan was wisten ze van zichzelf dat als ze op deze voet door waren gegaan, het succes maar van korte duur zou zijn. Na jarenlang schrijven en opnemen is daar in 2018 dan eindelijk de lancering van het debuutalbum van Brandwerk ‘Water voor de Oogst’.

Vandaag de dag vormen ze een sterk hiphopcollectief met de juiste balans en samenstelling om plannen tot uitvoering te laten komen. Hard werkend om een constante kwalitatieve factor te worden in Nederlandse Hiphop-scene. Met als doel rauwe moderne muziek te produceren in een vrijgeestige omgeving met de juiste dosis discipline.

Begin volgend jaar zal het vijfkoppige hiphopcollectief met vlammen de album scene binnen stappen.

VIDEO'S

MUZIEK